Les om foredragsholderne

Vi er glade for å kunne presentere et vidt spekter med spennende foredragsholdere

Journalist og forfatter Marte Michelet skal snakke om sitt arbeid med «Den største forbrytelsen». Hun vil forklare hvordan hun gikk frem i norske og tyske arkiver og peke på utfordringer hun møtte. Vi har også bedt henne kommentere hvilket ansvar hun mener arkivarer har i å dokumentere urett og gjøre historien tilgjengelig.

Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, vil ta utgangspunkt i sin uttalelse om IKT som «den nye oljen», og i lys av dette vurdere potensialet i de store mengdene digitalt arkivmateriale som vil være tilgjengelig i fremtiden.

Advokat og leder for Arkivlovutvalget Christian Reusch vil presentere utvalgets innstilling på arkivmøtet. Arkivlovutvalget skal beskrive de viktigste utfordringene for arkivene og hvilke dokumenter og arkiv som bør bevares. I tillegg skal det gjennomgå oppgave- og ansvarsfordelingen mellom Arkivverket, statlig forvaltning, kommunesektoren og kulturinstitusjoner.

John Sheridan, Digital Director i Nasjonalarkivet i England, skal presentere Nasjonalarkivets arbeid med digitale arkiver. Han legger vekt på bruddet med analog arkivpraksis for at de skal bli i stand til å håndtere utfordringene knyttet til de digitale arkivene.

Generalsekretær og ansvarlig for sekretariatet i ICA (International Council on Archives) Anthea Seles, skal presentere ICA og det viktige bidraget som organisasjonen leverer til arkivutvikling. Hvilke ambisjoner har hun for ICA og internasjonalt arkivarbeid?  

Professor ved Universitetet i Amsterdam Julia Noordergraaf vil presentere European Time Machine FET Flagship-prosjektet. Målsettingen for Time Machine-prosjektet er å skaffe til veie big data på kulturarvfeltet og bygge en simulator som viser Europas historie gjennom de siste 2000 årene.


Les mer om foredragsholderne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s